Lukijat

torstai 4. huhtikuuta 2013

RESEPTI: Lehti-/Parsa-/Valkokaalilaatikko

Tänään päätin kokeilla lisätä perinteiseen kaalilaatikkoon valkokaalin kavereiksi parsa- ja lehtikaalin.. Ja sehän toimi!

Sharing is caring, joten tässä reseptiä:

1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
1/4 valkokaali
n. 10 lehteä lehtikaalia
1/2 parsakaali
2dl riisiä
2dl vaaleaa soijarouhetta
Maun mukaan juustoraastetta päälle
(Itse laitoin n. 1dl emmental-mozzarellajuustoa)

(Luomu) Oliiviöljy
(Luomu) Kirnuvoi

Herbamarea/Himalajan suolaa oman maun mukaan (itse laitoin kaalin sekaan noin 1tl ja toisen mokoman soijan sekaan)
Pippurisekoitus
Maun mukaan Cayannea (itse laitoin yhden teelusikallisen)
2 tuoretta rosmariinin "oksaa" (mikähän tälle on oikea termi? Pilkoin "neulaset" soossin sekaan :))

Pilko sipulit ja laita kuullottumaan pannulle oliiviöljyyn.
Laita riisi kiehumaan.
Paista soijarouhetta noin 5min (itse lisäsin 1,5dl vettä ensin)
Paista ensin valkokaalia voissa noin 10min, lisää parsa- ja lehtikaali ja paista vielä noin 5-10min
Sekoita ainekset keskenään ja lisää mausteet.
Laita hieman vetinen riisi vuoan pohjalle, sitten kaali-soija-seos.

Paista ilman juustoa folio päällä noin 60min 200 asteessa. Lisää juusto, ota folio pois ja paista vielä noin 15min.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti