Lukijat

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Kevät toi.. kevät toi... viherpirtelön!

Heippa!

Äsken vauvajoogan (jota ohjaamme tytön kanssa kerran viikkoon) jälkeen, vaunutellessa auringonpaisteessa kotia kohti tein pyhän lupauksen panostaa enemmän blogiin kuin mitä tähän mennessä olen tehnyt. Ideoita minulla on vainka kuinka paljon aina mokkasiinivertailusta hamppusämpyläresepteihin ja vauvajoogavinkkeihin, mutta aikaa on mukamas liian vähän.

Oikeasti selaan vaan Facebookin newsfeedia tai juoksen tytön perässä, joogaan, lenkkeilen koiran ja vaunujen kanssa, siivoan.. tai laitan ruokaa. Niin siis vapaapäivinä. Minulla on siis, kröhöm, elämä, ja oikeasti teen töitäkin muutamana päivänä viikossa.

Nyt sitä istutaan täällä pylly jumppapallolla macin ääressä, nenän edessä kuppi kahvia (ah - mies oli keittänyt juuri ennen töihin lähtöä iltapäiväkahvit <3) ja raakasuklaata.

Mietin, että mikäs voisi olla ensimmäinen "järkevä" blogipostaus. Tähän mennessä olen lähinnä ottanut tuntumaa koko hommaan. Mieleen juolahti viherpirtelöt. Teen viherpirtelön/greensmoothien lähes jokaikinen aamu aina ensimmäiseksi aamupalaksi, toisena aamiaisena nautin sitten kahvikupin ja puuroa tai itsetehtyjä sämpylöitä.

Tutustuin viherpirtelöihin pari vuotta sitten, kun aloin seuraamaan Kimberly Snyderin blogia. Nykyäänhän green smoothiet on jotakuinkin arkipäivää, mutta aina välillä minultakin kysellään, mitä omaani laitan.


Noh, yleensä laitan omaani lähinnä mitä kaapista löytyy.

Suosittelen laittamaan pirtelöön ainakin nämä ainesosat: Tumma lehtivihreä, pinaatti, kurkku, vihreä omena/päärynä, sitruunan/limen mehua, vettä ja jotain viherjauhetta. Avokado on myös ihan kiva ainesosa tuomaan vähän pehmeyttä liemeen.

Paras tumma lehtivihreä on ehdottomasti lehtikaali, jota saa esim. joistakin hyvinvarustelluista Prismoista sekä K-Supermarketeista. Kesällä paremmin.


Tässäpä vaihtoehtoja:

Kaupasta: lehtikaali, rooman salaatti (Kimberlyn suosittelema), muut erilaiset salaatit ( mitä tummempi sen parempi: tammenlehti-, tatsoi-, vuonankaalisalaatti ), pinaatti, lehtiselleti, avokado, sitruuna, lime,

Luonnon omia aineksia: nokkonen, voikukka, vuohenputki, savikka, apilat, koivunlehdet, viinimarjanlehdet, naatit (esim punajuuri), versot

Ruohonjuuresta, Ekolosta tai netistä tilaamalla: viherjauheet: ohran/vehnänoras, spiruliina, chlorella tms.

Paras koostumus löytyy testaamalla. Itse teen aika pieniä annoksia, koska meillä on käytössä Personal Blender.

Omassani oli tänäaamuna: 2 lehtikaalen lehteä, kourallinen pinaattia, 1/5 kurkku, 1 luomupäärynä ja 1/4 avokado, puolikkaan sitruunan mehu ja noin 2dl kylmää vettä.

Kokeile - oikeaa ohjetta ei ole, joten luovuutta saa käyttää! :)




Moi! Olen lehtikaali. 

Taaperollekin maistuu :)

Personal Blender: Kun ei ole varaa Vitamixiin ;) Suosittelen! On pieni ja näppärä!

Ja tältä se suunnilleen näyttäis..

Ylemmän kuvan teksti varastettu amerikkalaisen mehunvalmistajan mainoksesta. Suomeksi: Itsevarmat naiset jotka juovat mehua ovat vitun seksikkäitä :D Miksiköhän toi kuulosti paremmalta englanniksi... ;)



2 kommenttia:

  1. Hei, saako tolla personal blenderillä tehtyä tahineja? eli siis jauhaako pähkinät hyvin? Kokeilin omalla perus tehosekottimella tehdä maapähkinävoita eikä oikeen onnistunut. Tämän tilaamista olen miettinyt jos vaan oikeasti toimii ja saan pähkinät jauhettua :D
    Ja kiitos ihanasta blogista!

    VastaaPoista
  2. Juu saa! Oon pilkkonut sillä millon mitäkin, pähkinöitä muun muassa (raakasuklaaseen cashew-pähkinöitä harva-se-päivä) ja toimii erittäin hyvin!
    Kaksi blenderiä ehdittiinkin jo rikkoa ennenkun tajuttiin hankkia tämä. Voin kyllä lämpimästi suositella! <3

    VastaaPoista