Lukijat

torstai 4. huhtikuuta 2013

Paljasjalkainen paljasjalkainen

Tänään hankin itselleni uudet kengät. Kirpparilta.
Yleensä liikun mieluiten paljain jaloin, mutta koska Suomen ilmasto pakottaa minut käyttämään kenkiä, valitsen kengikseni joko Vivo Barefooteja tai mokkasiineja, joista suosikkini on Minnetonka, jota myy Suomessa ainakin Brandos-verkkokauppa.

En ole korkkareiden ystävä, johtuen ehkä a) iän tuomasta mukavuudenhalustani b) vähäisestä bailaamisesta c) joogamaikan ammatistani.

Menemmättä tarkemmin yksityiskohtiin, uskon, että koska olemme alunperin liikkuneet paljasjaloin, se on meille yksinkertaisesti luontevin, luonnollisin ja  näinollen paras tapa juosta tai kävellä. Kengän pitäisi muokkautua jalan mukaan, eikä päinvastoin.
Uskon myös että tämä on myös energiajuttu: Olemme paremmin yhteydessä maa-elementtiin ja pystymme imemään itseemme planeettamme energiaa paljain jaloin. Mikä ihana ajatus <3

Huomio! En ole asiantuntija aiheessa kuitenkaan, vaikka olenkin ihan hirvittävän fiksu ja omasta mielestäni aina oikeassa (heh): Mikäli haluat tutustua paljasjaloin kävelyn terveysvaikutuksiin, mene lukemaan lisää täältä tai osallistu paljasjalkajuoksuleirille.

Myös lapsen kenkävalintaan kannattaa panostaa (Kts. video alla) Itse olen ratkaissut asian toistaiseksi ostamalla tossuja ja yhdet kirpparikengät (tepsut) näiksi kevättalven muutamiksi tepsutteluhetkiksi, kesäksi hankitaan varmaankin ne söpöt pinkit vivot. Tai mennään paljain jaloin ;)


Kevään eka juoksulenkki korkattu Vivoilla.
Koirakin liikkuu luontevammin ilman kenkiä. Oletko koskaan kokeillut laittaa esim. sukkia koiralle?  :)

Äidin mokkasiinit, lapsen sukkasiinit :)

Niin ja ne kirppislöytökengät on tässä :)







2 kommenttia:

  1. Kiva kun aloitit bloggailun, oikea hyvän mielen blogi :) Saanko mainostaa sun blogia omassani?

    VastaaPoista